Portakallı Tatlı Topları

 


Hem pratik hem de muhteşem lezzetiyle çocuklar için hem sağlıklı hem de pratik tarifleriniz arasında yer vereceğiniz bir tatlı. 


Portakallı Tatlı Topları için Malzemeler

1 su bardağı badem (çiğ)

7 adet hurma (büyük olanlardan)

5 adet gün kurusu

1 adet portakal


Portakallı Tatlı Topları Tarifi Yapılışı

Öncelikle hurmaların ve gün kurularının hepsi ılık su dolu bir kaba konur ve yaklaşık 15 dakika bekletilir.

Hurmalar ve gün kurularının yumuşaması beklenirken, bademler rondoya konarak toz haline getirilir.

Yaklaşık 15 dakika ılık suda bekletilen hurmalar sudan alınarak çekirdekleri çıkartılır ve rondodaki toz bademin üzerine eklenir.

Ardından gün kuruları da sudan alınarak, küp şeklinde doğranır ve onlar da rondodaki malzemelere eklenir.

Rondodaki malzemeler birbiriyle iyice karışana kadar rondodan geçirilir. Hamur kıvamında olması idealdir.

Hamur kıvamına gelen karşımın içerisine son olarak portakalın kabuğu rendelenerek tekrar rondo çalıştırılır. Portakal kabuğu rendelenmeden güzelce yıkanırsa iyi olur.

Tüm malzemeler güzelce karıştırıldığında birbirleriyle, artık portakallı tatlı topları için şekil verme zamanı.

Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, avuç içerisinde top haline getirilip servis tabağında ikram için hazırdır.

Afiyet olsun...

Diğer tariflere buradan ulaşabilirsiniz >> Yeme İçme

Yorumlar